"Jde o to, ani ne tak více mít, jako více být." (Karol Wojtyla)

Mít své názory je důležité

13. 4. 2011 12:17

Bylo za nás zaplaceno výkupné, nebuďte otroky lidí. /1 Kor 7,23/

Komu otročíš? Čí názory jsou pro tebe směrodatné? Proč se bojíš? Pros dnes pána o svobodu. Ať On sám osvobodí tvé srdce od nezdravé zavislosti na druhých lidech.

 

Mám okolo sebe hodně lidí, kteří se mě snaží ovlivňovat ať dobře nebo správně.

Jeden človíček, kterého jsem považovala za dobrého přítele, se mě snažil vždy strašně ovlivňovat ve svůj vlastní prospěch.

Nalhával mi, různě věci. Strasně dlouho mi trvalo něž jsem přišla na to, že každému říkal jen to co se mi hodí "do krámu". Jednomu řekl ono, a druhému řekl pravý opak.

Když se rozešel se svou přítelkyní, všem říkal, jak ho hrozně otravovala a pomalu týrala svou žarlivostí. A že bude strašně dlouho trvat než začně zase s někým chodit. Neuplynuly ani dva měsíce a začal chodit s mojí kamarádkou. Svou bívalou přitelkyni stále pomlouval kudy chodil. Ona samotná byla z jeji rozchodu velmi zdrcena a strašně dlouho trvalo, než se postavila znovu na nohy. Poněvač díky rozchodu přišla o hodně přátel, poněvač všechny jejich společně přátele ovlivnil on, aby se postavili na jeho stranu.

Všechno co mi o ní řekl jsem mu věřila až do jednoho dne, kdy mi řekl že jí četl její soukromé maily asi měsíc po tom, co se s ní rozešel.

Přemýšlela jsem nad tím, co mi o ní všechno řekl a začalo mi docházet, že manipuluje lidmi a dokáže jim vnutit svojí myšlenky ať chtějí či nechtějí.

Proto prosím všechny lidi, aby si vždy stáli za svým názorem a nenechali si od nikoho nic vnutit.

Každému Bůh dal svůj vlastní rozum a máme ho používat. Kdyby to tak nebylo, byli bychom jen pohými stroji. A to On po nás nechce. Jsme živé bytosti, které mají svou hlavu, svůj rozum a pomocí Darů Ducha svatého, bychom měli rozeznávat dobro a zlo. Modleme se za to, abychom je správně využili.

 

Zobrazeno 883×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková