"Jde o to, ani ne tak více mít, jako více být." (Karol Wojtyla)

LÁSKA BOHA

3. 8. 2011 10:58

1Jan 4,7-16
Bůh si nás zamiloval.

Čtení z prvního listu svatého apoštola Jana.
Milovaní, milujme se navzájem, protože láska je z Boha, a každý, kdo miluje, je zrozen z Boha a poznává Boha. Kdo nemiluje, Boha nepoznal, protože Bůh je láska.
V tom se ukázala Boží láska k nám, že Bůh poslal na svět svého jednorozeného Syna, abychom měli život skrze něho. V tom záleží láska: ne že my jsme milovali Boha, ale že on si zamiloval nás a poslal svého Syna jako smírnou oběť za naše hříchy.
Milovaní, když nás Bůh tak miloval, máme se i my navzájem milovat. Boha nikdo nikdy nespatřil. Když se milujeme navzájem, Bůh zůstává v nás a jeho láska je v nás přivedena k dokonalosti. Že zůstáváme v něm a on v nás, poznáváme podle toho, že jsme od něho dostali jeho Ducha. My jsme očití svědkové toho, že Otec poslal svého Syna jako spasitele světa.
Kdo vyznává, že Ježíš je Syn Boží, v tom zůstává Bůh a on v Bohu. My jsme poznali lásku, jakou má Bůh k nám, a uvěřili jsme v ni. Bůh je láska; kdo zůstává v lásce, zůstává v Bohu a Bůh zůstává v něm.

 

 

Dopis Ježíše

14. 8. 2011 21:54
Rubrika: úvahy

Drahý Příteli,

jak se Ti daří. Rád bych Ti poslal pár slov, abych Ti řekl, jak Tě miluji a jak mi na Tobě záleží.

Včera jsem Tě viděl, jak se bavíš se svými přáteli. Celý den jsem doufal, že si popovídáš i se mnou. A tak, když nastal večer, daroval jsem Ti k zakončení dne velkolepý západ slunce a čerstvý vánek, aby sis odpočinul. Ty jsi však nepřišel. Ach jakou bolest mi působí, jsem-li takto opomíjen. Avšak přesto Tě miluji.

Dnes v noci jsem Tě viděl usínat. A jak jsem zatoužil, abych se dotkl Tvého čela. Rozlil jsem po Tvé tváři i polštáři měsíční paprsek a stále jsem čekal. Ty jsi však přesto ke mně nepromluvil.

Ráno jsi zaspal a hned jsi utíkal do práce a mé slzy se mísili s deštěm. Dnes vypadáš tak smutně, až mi to láme srdce, protože já rozumím. I mne přátelé tak často opouštěli a zraňovali. Kdyby ses se mnou bolest a samotu alespoň rozdělil, jsem si jist, že bych Tě mohl potěšit. Víš, velmi Tě miluji.

Snažím se Ti to neustále říct. Modřím oblohy, hebkou zelení trávy. Šeptám Ti to listovím stromů, píši Ti to barvou květů. Volám k Tobě o své lásce horskými potoky a ptákům vkládám do hrdla písně, aby Ti je zpívali. Odívám Tě teplem slunce a ovzduší naplňují vůní přírody

Má láska k Tobě je hlubší než oceán a větší než ta nejživější ze Tvých žádostí. Ach, kdybys jen věděl, jak rád bych chtěl s Tebou mluvit a doprovázet Tě na cestě. Vím, že je to na této zemi těžké. Opravdu to vím, žil jsem na ní.

Zavoláš, zkus to, zavolej, nezapomeň, prosím. Mám tolik věcí, o které bych se s Tebou chtěl rozdělit. Už Tě však nebudu obtěžovat, jsi svobodný v tom, přijmeš-li mě za přítele. Rozhodnutí je na Tobě, vyvolil jsem si Tě však a proto na Tebe budu ještě čekat, neboť Tě miluji.

Tvůj přítel Ježíš


Zobrazeno 1063×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková