"Jde o to, ani ne tak více mít, jako více být." (Karol Wojtyla)

PŘÁNÍ ŽIVOTA

26. 9. 2011 0:03
Rubrika: Ze života

Slova svatého evangelia podle Matouše.
Ježíš řekl velekněžím a starším lidu:
"Co soudíte o tomto případu: Jeden člověk měl dva syny. Přistoupil k prvnímu a řekl mu: 'Synu, jdi dnes pracovat na vinici.' On odpověděl: 'Mně se nechce', ale potom toho litoval, a přece šel. Přistoupil k druhému a řekl totéž. Ten odpověděl: 'Ano, pane', ale nešel. Který z těch dvou vykonal otcovu vůli?"
Odpověděli mu: "Ten první."
Ježíš jim řekl: "Amen, pravím vám: Celníci a nevěstky vás předcházejí do Božího království. Přišel k vám Jan, aby vám ukázal správnou cestu, ale neuvěřili jste mu. Celníci však a nevěstky mu uvěřili. Vy jste to viděli, a přece ani potom jste se nezměnili a neuvěřili jste mu."

Každý si v životě přeje, mít úžasný život…

Každý malá holka si přeje být princeznou. Každý malý kluk si přeje být hasičem, policistou nebo popelářem…

Ale ne každé přání si nám splní…  Naši rodiče nám také nedovolí sáhnout si na rozpálenou plotýnku, protože bychom se spálili. Ale nám to nedá, poněvadž chceme vyzkoušet zakázané ovoce.

Pán Bůh nám plní také jen některá přání….  I když si člověk něco přeje, ne vždy je to pro nás vždy to pravé… Bůh nám dává jen to, co si zasloužíme a potřebujeme pro svůj vlastní život. ON vždy ví, co je pro nás to pravé, i když nám to v tu chvíli nepřijde to správné…

Také nám poslal Ježíše, aby nám ukázal správnou Boží cestu. Ale někteří z nás ho neposlouchali a neposlechli ho – jako velekněží a starší lidu.

Měli bychom být těmi, kteří se snaží žít správný život, i když se nám to občas nelíbí, chvíli trvá, než přijdeme na správnou cestu, ale nejdůležitější je JÍT SPRÁVNOU CESTOU, kterou nám Ježíš ukázal.

Dejme si proto pozor, aby nás CELNÍCI A NEVĚSTKY NEPŘEDEŠLI DO BOŽÍHO KRÁLOVSTVÍ.

 

 

 

Zobrazeno 2004×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková