"Jde o to, ani ne tak více mít, jako více být." (Karol Wojtyla)

Rozhovor s Bohem

15. 1. 2012 16:15
Rubrika: kázání

Čtení z první knihy Samuelovy.
   Samuel spal ve svatyni, kde byla Boží archa. Tu Hospodin zavolal: "Samueli!" On odpověděl: "Tady jsem." Běžel k Elimu a řekl: "Tady jsem, volal jsi mě." On pravil: "Nevolal jsem tě, vrať se a spi." Šel tedy spát.
   Hospodin zavolal podruhé: "Samueli! " Samuel vstal, šel k Elimu a řekl: "Tady jsem, volal jsi mě." On odpověděl: "Nevolal jsem tě, synu můj; vrať se a spi." Samuel totiž neznal Hospodina, protože se mu Hospodin ještě nezjevil ve slově.
   Hospodin zavolal opět Samuela, potřetí. Vstal tedy, šel k Elimu a řekl: "Hle, tady jsem, volal jsi mě." Tu Eli pochopil, že chlapce volá Hospodin. Eli proto řekl Sa-muelovi: "Jdi spát. Bude-li pak volat, řekni: 'Mluv, Hospodine, tvůj služebník poslouchá.' " Samuel tedy šel spát na své místo.
   Hospodin přišel, zastavil se a volal jako dříve: "Samueli, Samueli!" A Samuel řekl: "Mluv, tvůj služebník poslouchá." Samuel rostl a Hospodin byl s ním a nedo-pustil, aby nějaké jeho slovo přišlo nazmar.

Čtení z prvního listu svatého apoštola Pavla Korinťanům.
Bratři!
   Tělo není pro smilnění; je pro Pána a Pán pro tělo. A Bůh, který vzkří-sil Pána, vzkřísí svou mocí také nás.
   Nevíte, že vaše těla jsou údy Kristovými? Kdo se oddá Pánu, je s ním jeden duch.
   Utíkejte před smilstvem! Každý jiný hřích, kterého se člověk dopustí, je mimo tělo. Kdo se však oddá smilnění, prohřešuje se proti vlastnímu tělu.
   Nebo nevíte, že vaše tělo je chrámem Ducha svatého, který ve vás bydlí a kterého vám dal Bůh, a že proto už nepatříte sami sobě? Byli jste přece koupeni, a to za vysokou cenu. Oslavujte proto Boha svým tělem.


Dneska jsem byla v kostele u babičky a dědy, měli jsme za naší rodinu mši, jako každý rok touhle dobou, protože děda měl narozeniny...

Můj vzdálený příbuzný mě požádal, abych četla druhé čtení...

Kázání našeho Pana faráře, dle toho, co si pamatuji:

Bůh se nás snaží stále nějakým způsobem oslovovat, ale ne vždycky ho slyšíme a správně chápeme.

Jako Samuel, který nevěděl, kdo ně něho mluví, až napotřetí pochopil Eli, že na něho mluví Hospodin, proto bychom se měli každý den na chvíli ztišit a poslouchat, co nám Hospodin chce říci a nechat ho domluvit a neskákat mu do řeči, že chci tohle a tamto...

K druhému čtení nám řekl, že bychom se o své tělo měli starat tak, jako o chrám, do kterého chodíme do kostela...

Starat se tak, abychom neprovokovali druhé i sebe k smilstvu... Protože, naše tělo je chrám Ducha svatého, který v nás chce žít...


Vím, že někdy je těžké sama sebe uklidnit večer před spaním, abych si popovídala s Bohem, ale vím, že když to udělám, vím že je se mnou a že mi dokáže i pomoct a vyslechnout...

Byly doby, kdy jsem s nim nemluvila, kdy jsem ho ignorovala a jediné, co z toho bylo - Bylo to, že mi v životě něco chybělo... Tak přeji všem, aby dokázali najít cestu k Bohu... ;-)




Zobrazeno 839×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková