"Jde o to, ani ne tak více mít, jako více být." (Karol Wojtyla)

den 3. Ždár - ZPOVĚĎ

20. 8. 2012 20:03
Rubrika: CSM Žďár 2012 | Štítky: zdar2012

Ve čtvrtek jsme nějak popletli místo na ranní modlitbu, tak jsme chvíli bloudili, ale nakonec jsme nakonec našli místo, kde máme být, což byla Sokolovna.

 

Dorazili jsme a v patře jsem zpozorovala spolužáka z vysoké školy ani jeden nevěděl o tom druhém, že je věřící… Dokonce bydlel v té samé budově jako my, ale stejně jsme se potkali až tento den…

Během dne jsem prohlásila, že bych chtěla tento den vidět dva človíčky, které jsem také strašně dlouho neviděla.

 

Pak jsme šli na mši svatou, po mši svaté jsme se odebrali na oběd. 

Připravili jsem se na zpověď, na kterou šla celá naše šesti členná skupina a to někteří i po dlouhé době. Jsem ráda, že i mí blízcí cítili touhu po Bohu a šli se vyzpovídat.

 

Cestou na zpověď jsem potkala jednoho z těch daných lidí, které jsem si strašně přála vidět. Šlo o Jardu, který děla týmáka v Příchovicích.

Jelikož jsme neměli, co dělat. Vyšli jsme na Zelenou horu. Po zhlédnutí Zeleného hory jsme slyšeli malebné zvuky komorního koncertu na Zámečku. Kde jsem potkala Lukáše, který opět hlídal své příbuzné.

Při odchodu jsem potkala Pepu, jeho bratr je Jarda, kterého jsem potkala dopoledne. To byl poslední človíček, kterého jsem chtěla vidět z těch strašné spousty lidí, které byli na místě.

 

 

Navečer jsme slyšeli působivé svědectví o bl. Chiaře Luce Badano a Marušky, která má podobné problémy jako Chiara.

Obdivuji tyto dvě slečny jak dokážou vzít svůj křiž a bojovat, já na jejich místě bych asi nedokázala takto bojovat a mít tolik síly a pochopení jako ony dvě.

Zobrazeno 1506×

Komentáře

Invisible

"já na jejich místě bych asi nedokázala takto bojovat a mít tolik síly a pochopení jako ony dvě." - A co bys dělala, kdybys byla na jejich místě?

děsítko

nevím asi bych byla zavrená doma a uzirala se...

Invisible

To nemůžeš vědět. My lidé se přeceňujeme i podceňujme. Třeba bys byla statečnější, než si myslíš.

děsítko

kdo ví... to ví jen Bůh..

Zobrazit 5 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková