"Jde o to, ani ne tak více mít, jako více být." (Karol Wojtyla)

den 4. Žďár - MODLITBA ZA NEMOCNÉ

21. 8. 2012 22:38
Rubrika: CSM Žďár 2012 | Štítky: zdar2012

V pátek jsme zahájili s přáteli ranní modlitbou za nemocné a trpíce, kde jsme se přimlouvali i za Marušku, která měla den předtím své svědectví.

Ale také jsme se přimlouvali za své blízké, kteří jsou nemocní.

Modlitba byla velmi působivá před Nejsvětější svátostí oltářní, doprovázeli ji i ochotní lidé na kytary a flétnu. Vybrali moc krásné písničky související i s tímto tématem.

 

Pak jsme se odebrali na přednášku, která se jmenovala Tři na lásku.

Tuto přednášku vedli manželé Šmehilovi, Lucie a Martin. Mluvili o tom, jak je důležité mít ve svém vztahu Boha. Že bez něho je vztah o ničem a nikam nevede.

Ale téma, které bylo pro mě více důležité, bylo to, že tito manželé vedou poradnu, pro lidi kteří se chtějí naučit metodu PPR, kdy můžou mít problémy otěhotnět anebo naopak nechtějí otěhotnět.

V tu chvíli mi byla největší opora to, že nejsem jediný člověk, který s tím může mít v budoucnosti nějaké problémy.

Následoval oběd, po kterém jsme se odebrali na výtvarné díly, z kterých jsme rychle prchli, protože bylo vedro.

Snažili jsme si alespoň trochu odpočinout, abychom se připravili na odpolední program – přednáška o modlitbě. My jsme si vybrali téma – Důležité předpoklady pro modlitbu.

Jedním z předpokladů pro modlitbu byl, že se nezačneme modlit těsně před spaním, poněvadž je jasné, že u modlitby usneme, ale nechat si dostatečnou chvíli pro modlitbu, abychom mohli být ve spojení s Bohem.

Následovala mše svatá, kterou celebroval kardinál Dominik Duka a pobízel mladé křesťany, abychom poslali premiérovi dopis za všechny mladé křesťany a ne jen za ně, dopis, který prosazuje rodinné vztahy.

 

Byl to velmi zajímavý, ale jeden z nejnáročnějších dnů, ale Díky Bohu za něj…

Zobrazeno 1543×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková