"Jde o to, ani ne tak více mít, jako více být." (Karol Wojtyla)

Z barevného se stalo černobílé aneb z černobílého se stalo barevné???

10. 9. 2012 22:50
Rubrika: z VŠ

Po účasti na CSM ve Žďáře, jsem šla dneska na zápis do školy.

Po strávené 1,5 hodině v jedné místnosti s třemi lidmi z kruhu jsem si uvědomila, jak těmto lidem chybí Bůh.

Jejich život je jednotvárný, dokážou na sebe naházet tolik špíny, že se z toho nemůžou nadosmrti oklepat. (Nedivím se, že se v poslední době psychologové uživí dobře, když lidé nechodí ke zpovědi a pro rozhovor s Bohem).

Lidi zajímá jen sexuální pud, jen co otevřu sociální síť Facebook, obrazovka se mi hemží modelkami v malinkých plavečkách, mužský jsou z nich unešení: „ Jak jsou krásné.“ Čím kratší sukně tím lepší.

Zatímco, člověk přijde do třídy přeplněnou lidmi. Místo toho, aby si fajn pokecali, tak se ti jeden z nich do očí omlouvá, za to, že napsal na Facebook Jméno Boží nadarmo. Mě se omlouvat nemusí, mě tím tolik neuráží jako samotného Boha. Mě „jen“ uráží to, že tím uráží boha, když něco takového dokáže napsat a ještě si to stihnout uvědomit, že by to mohlo někomu vadit.

Všichni se tváří jak jsou šťastni, když můžou mít dokonalou hračku jako je nejnovější mobilní telefon, ale nedokážou se pozastavit nad krásným pohledem na Slunce nebo na obyčejnou květinu.

Na rozdíl od Žďáru, kde z lidí sršel optimismus, smáli se obyčejným věcem, byli na sebe milí, ochotní pomoci, pohladit člověk po duši, strašně mi to v těch lidech ve škole chybělo. Každý se tvářit, jak kdyby snědl celý citrón i s kůrou. Chyběla jim radost, pokoj a láska, kterou jsme mohli pocítit mezi lidmi ve Žďáru, i když jsem si to v tu chvíli asi moc neuvědomovala, toho mezi námi bylo. Ale lidem kolem nás to strašně chybí.

Neměli bychom se předhánět, jestli druhý mát větší auto či dům, měli bychom se předhánět v tom, kdo udělá druhému člověku větší radost, kdo dá člověku do srdce více pokoje a lásky…

Tento svět je zatrpklý a nikdo z nich si to vůbec ale vůbec neuvědomuje. Neuvědomuje si, že mu CHYBÍ BOŽÍ LÁSKA…. Měli bychom jim ukázat, že to jde i bez těch jejich věčných úšklebků, hádek, krádeží….

Bože prosím, dej nám sílu ukázat jim, že jim v jejich životech chybíš…

 

(foto ze stránek https://www.facebook.com/zdar2012)

Zobrazeno 1275×

Komentáře

kacarovi3

Terezko,byla jsi ve Ždáru v takovém malém Božím království a nejde se dívat na svět skrz pocit,jaký jsi zažívala tam.Ano,lidem chybí víra.Jsem s nimi v kontaktu na lidech a ten rozdíl od věřícího člověka je vidět i z tváře.Máme bít pro nevěřící svící-světlem víry v Boha.Máme jim přinášet pokoj i radostnou zprávu.Zvládneme to?

děsítko

Snazim se o to, ale obcas je to strasne tezky a stahujou me na jejich stranu

Zobrazit 4 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková