"Jde o to, ani ne tak více mít, jako více být." (Karol Wojtyla)

Sedm životů

23. 9. 2011 23:15
Rubrika: Ze života

Říká se, že kočka má sedm životů, ale příběh o kterém chci mluvit, je o něčem jiném...

 

Nedávno jsem videla film, který se nazývá SEDM ŽIVOTŮ. Jde o film, ve kterém muž ztratí svou manželku při autonehodě, kterou zavinil on sám. Nemůže se z toho vzpamatovat, tak se pokusí, alespoň zachránit jiné životy, když vlastní vinou zabil druhého člověka.

 

Svému bratu dá část jater, poněvadž měl nádor a jinak by umřel.

Ženě, která měla dvě děti, věnoval svůj vlastní dům, aby se měli, kde ukrýt, před manželem, který ji týral.

Chtěl pomoci i dalsím lidem, poněvadž nedokázal žít s vinou ve svém srdci, tak hledal dalši lidi, kteží by se opravdu zasloužili jeho pomoct, proto se vydával za výběrčiho daní, aby tyto lidi poznal lépe v kritických sytuacích jejich života.

Většina lidí, kterým chtěl pomoci se chovala naprosto oddaně svému osudu... Dokázali nést svůj křiž svým živote... Jako například muž, který byl naprosto slepí, ale uměl krásně hrát na klavír... Dostal dar Ducha svatého... Ale tento muž mu chtěl pomoci... Vyzkoušel ho tím, že mu nadával všeljakým způsobem, ale on se nenechal strhnout zlostí, ale dokázal přijmout svůj hendikep..

Dále se ve filmu objevila žena, která potřebovala nutně nové srdce, jinak by zemřela, ale měla vzácnou krevní skupina stejně jako slepý muž a i on sám... Během poznávání se do sebe zamilují...

 

Nedokázal snášet muka a výčitky svědomí za smrt své manželky, tak se rozhodl spáchat sebevraždu, aby mohl zároveň pomoci těmto lidem a dát jim své orgány... Jinak oni by neměli šanci na normální život.

 

Dokázal obětovat svůj život pro druhé... Chtěl pomoci svým blízkým, tedy z křesťanského hledisky není sebevražda řešení, ale zaujala mě ta myšlenka, že dokázal pomoci i druhým ať šlo o jeho vlastní život nebo o život těch druhých...

 

Zároveň obdivuji ty lidi, jak se dokázali sami smířit se svými těžkostmi (kříži)

Kéž bychom dokázali najít i malinko odvahy a pomoci druhým ve svém okolí. Neříkám, že pro ně máme obětovat svůj život, ale my jim můžeme pomoci prožít jejich život snadněji.. Stačí jen maličkost a člověku pomůžeme mnohem víc, než kdybychom dělali sebevětší zázraky... ;-)

Občas nám dělá problém i pomoci někomu s nákupem a tak podobně... Proto bychom měli sebrat odvahu a najít v sobě sílu pomoci bližnímu...

Dokázat vzít sílu k jedné malé věci, protože za každou věc, kterou uděláme bližnímu, se nám Pán Bůh odmění...

 

 

odkaz na film, dá se na něj dívat on-line: http://filmy.kinotip.cz/sedm-zivotu-2008/

Zobrazeno 1369×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková