"Jde o to, ani ne tak více mít, jako více být." (Karol Wojtyla)

Anděl Strážný

21. 10. 2012 22:51
Rubrika: Ze života | Štítky: anděl strážný

Dnes, když jsem fotila tuto fotku, jsem přemýšlela nad Anděly Strážnými.

 

 

 

Až teď večer jsem si uvědomila, že můj Anděl Strážný tam nade mnou někde je a každý den mě hlídá. Pomáhá mi při denních starostech. Ale bylo období sedmi let, kdy jsem nevnímala jeho pomoc a sílu, kterou mi dává. Lépe řečeno nechtěla jsem ji vnímat, protože před tou strašně dávnou dobou jsem si zlámala nohu takovým způsobem, že mě museli sešroubovat a rok jsem byla péči doktorů a to jen proto, že mě učitelky na základce na ozdravném pobytu donutily jít na lyže, i když mi můj Anděl Strážný říkal: „Nechoď tam, něco se ti stane.“ Ne, prostě jsem šla a vyčítala jsem si, že jsem ho neposlechla. Od té doby jsem raději neposlouchala nic ani jeho…

Minulý rok jsme byli na spolču u nás ve farnosti a řešili jsme, že bychom měli mít kontakt se svými Anděly Strážnými, že oni chtějí být s námi v kontaktu, chtějí si s námi povídat a pomáhat nám v našich starostech.

Nevím v tu chvíli jsem si říkala, proč? Není to blbost? Přemýšlela jsem nad tím, ale na nic jsem nepřicházela. Až teď si uvědomuji, že díky vysoké škole a všem těm úděsným zkouškám a lidem jsem začala opět komunikovat se svým Andělem Strážným, který mi v poslední době moc a moc pomáhá i s maličkostmi, které jsem předtím vůbec nevnímala a ani jsem si jich nevšímala, protože jsem nechtěla vnímat a ani si všímat… Všímám si každé jeho pomoci a nechápu, jak jsem bez ní takovou dobu mohla být…

Děkuji Ti, že jsi mě celou dobu doprovázel a nenechal jsi mě napospas tomuto světu, protože jinak by to asi se mnou špatně dopadlo….

 

 

Andělíčku můj stražníčku, opatruj mi mou dušičku.

Duši tělo opatruj andělíčku strážce můj.

Svatá Anna sama třetí opatruj nás malé děti: Marušku, Terezku, Verunku, tatínka a maminka, babička a dědečky, strýčky a tetičky a za všechny příbuzné.

Amen

 


Zobrazeno 2290×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková